Company
TentamenTrainingen
Type
Job Vacancy
Location
Amsterdam,Rotterdam,Groningen,Delft,Utrecht
Sector
Management of International Social Challenges, Pedagogical Sciences, Psychology, Public Administration, Sociology

Description

Job description

(non-Dutch applicants are most welcome. Please scroll down for English!)

Heb jij zin in een extra uitdaging naast je studie en lijkt het je leuk je medestudenten verder te helpen? Of ben je net afgestudeerd en vind je het leuk om op opdrachtbasis bijlessen te verzorgen? Dan is de functie van docent bij TentamenTrainingen.nl iets voor jou!

Wij zijn een initiatief van StudeerSnel.nl. Sinds 2014 bieden we tentamentrainingen aan studenten in Amsterdam, Delft, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg en Utrecht. Als docent ben je onderdeel van een team van docenten voor een specifieke studie en leg je in een training van gemiddeld 12 lesuren de belangrijkste onderwerpen van een vak uit aan een groep tot 10 personen. Daarnaast behandel je vragen uit de klas en oefen je samen met de klas tentamenvragen. Uiteraard geef je alleen les in vakken die je zelf leuk vindt en die je met een goed cijfer (minimaal een 8) hebt afgerond. Je geeft les aan de hand van een trainingshandleiding, die bestaat uit een samenvatting van de lesstof, aangevuld met oefenvragen. In sommige gevallen vragen we je deze zelf op te stellen. Hier staat uiteraard een ruime vergoeding tegenover.

De pluspunten 

Als docent verdien je een minimale vaste vergoeding van tussen de €15,- en €23,- per lesuur, mede afhankelijk van je ervaring. Ook zijn er mogelijkheden om de vergoeding verder te verhogen, door (deels) variabel vergoed te worden o.b.v. de prestaties van je groep. Op deze manier kan de vergoeding zelfs oplopen tot €50 per lesuur! Hier lees je meer over hoe dit werkt.

Voordat je voor de klas komt te staan word je door ons getraind en daarnaast is het mogelijk om gedurende een training een coach toegewezen te krijgen, die meekijkt tijdens je lessen en die je tips geeft over hoe je je verder kunt ontwikkelen. Nadat je een training hebt afgerond, krijg je een uitgebreide evaluatie waarin je persoonlijke ontwikkelingspunten worden doorgenomen. Zo investeren we gezamenlijk in je ontwikkeling als docent. Mede daardoor is deze functie een leerzame ervaring en een mooie toevoeging op je CV (check hier bijvoorbeeld eens waar enkele van onze docenten zoal terecht zijn gekomen).

Onze eigen docenten vertellen je in dit filmpje graag al wat meer over wat je kan verwachten bij ons!

The same info, but in English!

Are you looking for an extra challenge next to your studies and would you like to help out your fellow students? Or did you just graduate, and would you like to offer tutoring classes? Then the position of teacher at TentamenTrainingen.nl suits you really well! 

We are an initiative of StudeerSnel.nl and since 2014 we offer tutoring to students in Amsterdam, Delft, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg and Utrecht. As a teacher, you’ll be a part of a tutoring team for a specific study. You’ll teach a group of up to 10 persons the most important subjects of a course in (on average) 12 hours. Besides that, you’ll answer questions from the students in your group and you’ll do practice exam-assignments together. Of course, you’ll only teach students in courses you enjoyed yourself and which you’ve completed with a good grade (at least an 8). During class, you'll follow the TentamenTrainingen.nl booklet which we wrote for the specific class. In the booklet you'll find a summary of the course material as well as practice assignments. In some cases, we’ll asks you to write this book yourself. Of course, you'll be well compensated for this.

As a teacher, you’ll earn between €15 to €23 per hour. Your exact wage depends on your experience in teaching. Next to that, there are also opportunities to increase your wages up to €50 per hour, by being (partly) paid based on the performances of your group. Here you can read more about our how we work.

Before you start teaching, we’ll arrange a teacher-training for you. It is also possible to get assigned a coach, who will join your tutoring lessons and will give you feedback and advice. After finishing this training, we’ll do an extensive evaluation where we’ll talk about your possible points of improvement. This way, we both invest in your development as a teacher, and that also what makes this position an interesting experience and a nice addition to your resume! 

Our own teachers are happy to tell you more about what you can expect as a teacher in this video.

Requirements

- Je volgt een studie aan één van de universiteiten waarvoor we trainingen aanbieden (Erasmus Universiteit, TU Delft, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen, Universiteit Leiden, Universiteit Utrecht, Universiteit van Amsterdam, Tilburg University of Vrije Universiteit Amsterdam), of je volgt vergelijkbare vakken aan een andere studie of universiteit, die aantoonbaar boven het niveau liggen van het vak dat je bij ons wilt doceren. 

- Je hebt minimaal een 8 gehaald voor het vak (of de vakken) die je zou willen geven

- Ervaring in het geven van bijles is een pré, maar geen vereiste. Wel verwachten we van je dat je deelneemt aan ons trainings- en coachingsprogramma, dat er op gericht is jou in te staat te stellen je te ontwikkelen als docent

- De werkzaamheden vinden doorgaans plaats op of in de buurt van de universiteit

Heb je vragen over de functie, dan kan je deze stellen via nienkemangnus@tentamentrainingen.nl.

The same info, but in English!

- You follow courses at one of the Universities we’re offer tutoring for (Erasmus Universiteit, TU Delft, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen, Universiteit Leiden, Universiteit Utrecht, Universiteit van Amsterdam, Tilburg University of Vrije Universiteit Amsterdam), or you followed similar courses from another study or university, that are clearly above the level of the courses you would like to teach.
- You received at least an 8 for the course(s) you would like to teach.
- Experience in teaching is a benefit, but not a requirement. We do expect you to participate in our training- and coaching program, which focus on your development as a teacher.
- The tutoring will take place at or in the surroundings of the University.

If you have any questions about this position, you can always contact nienkemangnus@tentamentrainingen.nl.