Company
Berenschot Groep B.V.
Type
Internship
Location
Utrecht
Sector
Public Administration
Required language
Dutch
Website
https://www.berenschot.nl

Description

-This vacancy is for Dutch speaking students only-

Berenschot zoekt per 1 september 2021 een stagiair voor onze adviesgroep Energie en Leefomgeving. De focus in deze stage ligt op het Hyperloop programma, waar wij vanuit Berenschot aan mee gaan werken. Wil jij bijdragen aan het uitdenken van één van de meest innovatieve mobiliteitsoplossingen van de toekomst? Ben jij analytisch, ambitieus en hou je wel van een uitdaging? Dan horen we graag van jou!

Hyperloop startte in 2013 en was een idee van de visionair Elon Musk, die een toekomstbestendig transportsysteem voor ogen had: zo snel als een vliegtuig, maar ook zo schoon als een elektrische trein. Het Hyperloop onderzoeksprogramma heeft het doel om de komende jaren te kijken naar de haalbaarheid van de hyperloop, het testen van de technologie en het onderzoeken van het hyperloopecosysteem. Het Europese hyperloopcentrum dat nu in Groningen gebouwd wordt moet de eerste stap worden op weg naar een Europees hyperloopnetwerk. Vanuit Berenschot werken wij mee aan dit programma.  

De adviesgroep Energie en Leefomgeving is een club van enthousiaste en ambitieuze professionals, die ons land stap voor stap een stukje duurzamer en dus mooier maken. Lijk het je leuk om hieraan bij te dragen? Laat het ons weten!

Wat ga je doen?
Een groot onderdeel van het werk binnen de adviesgroep Energie en Leefomgeving bestaat uit het samenbrengen van verschillende stakeholders in het veld, om zo mooie samenwerkingen tot stand te brengen. Zo ook binnen het hyperloop programma. We houden ons hierin bezig met:  

 • Strategieontwikkeling en -implementatie;
 • Het uitvoeren van haalbaarheidsstudies;
 • Het (mede)ontwikkelen van publiek beleid;
 • Het samenbrengen van stakeholders in allianties en consortia.

Wat krijg je van ons?
Als stagiair leer je het Berenschot van binnenuit kennen. Je proeft aan het adviesvak, gaat met interessante thema’s aan de slag, en leert veel. Wij bieden jou verder:

 • Een parttime/ fulltime stageplek voor 4-6 maanden;
 • Een marktconforme stagevergoeding, een laptop en reiskostenvergoeding;
 • Alle vrijheid om thuis/ flexibel te werken;
 • Een platte organisatie met alle vrijheid voor eigen initiatieven en ondernemerschap;
 • Een gezellige groep collega’s voor de werk-/privébalans!

Wat breng jij mee?

 • Een afgeronde bachelor bestuurskunde, energiestudies, sustainability, sociale geografie of vergelijkbaar. Je zit nu in je masterfase;
 • Een duidelijke affiniteit met vraagstukken gericht op energie en de fysieke leefomgeving;  
 • Een sterk analytisch vermogen en uitstekende sociale vaardigheden;
 • Ervaring binnen vraagstukken gericht op duurzame mobiliteit is een pré!
   

Ja, ik wil stagiair worden bij Berenschot!
Wil jij onze nieuwe stagiair voor het Hyperloop programma worden? Stuur dan jouw motivatie, cv en cijferlijst op via de website en laat ons weten waarom jij de ideale kandidaat bent. De procedure bestaat uit één a twee gesprekken. Reageer zo snel mogelijk, want wij ronden de procedure idealiter voor de zomer af. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Juliëtte Reinders (HR-adviseur, j.reinders@berenschot.nl/ 06-15624904). Heb je inhoudelijke vragen over de adviesgroep of de stage? Neem dan contact op met Vera Mulder (consultant, v.mulder@berenschot.nl/ 06-29396220).

We zien je sollicitatie graag tegemoet! Solliciteren kan via https://www.berenschot.nl/vacatures/stage-duurzame-mobiliteit-hyperloop-programma/solliciteer-74-3