Company
Berenschot Groep B.V.
Type
Internship
Location
Utrecht
Sector
Public Administration
Required language
Dutch
Website
https://www.berenschot.nl

Description

-This vacancy is for Dutch speaking students only-

Berenschot zoekt per 1 september 2021 een stagiair voor onze adviesgroep Energie en Leefomgeving. Zit jij in je masterfase van je studie en heb je interesse in vraagstukken gericht op energie en de fysieke leefomgeving? Wil jij Nederland een beetje mooier en duurzamer maken? En ben je ambitieus, analytisch en resultaatgericht? Dan is deze stage voor jou!

De adviesgroep Energie en Leefomgeving is een club van enthousiaste en ambitieuze professionals, die ons land stap voor stap een stukje duurzamer en dus mooier maken. De groep houdt zich bezig met thema’s als de energietransitie, duurzame mobiliteit en de fysieke leefomgeving. Als stagiair kun jij ons aangeven welk thema/ onderwerp je interessant vindt. Daag ons vooral uit! Zo bedenken we samen een mooie opdracht, en kun je aan de slag. Als stagiair bij Berenschot ga je direct meewerken in de adviesgroep. Je krijgt een vaste begeleider en werkt verder samen met collega adviseurs en opdrachtgevers.

Wat ga je doen?
Een groot onderdeel van het werk binnen de adviesgroep Energie en Leefomgeving bestaat uit het samenbrengen van verschillende stakeholders in het veld, om zo mooie samenwerkingen tot stand te brengen. Denk aan:

 • Strategieontwikkeling en -implementatie;
 • Het analyseren en oplossen van structurele (samenwerkings)problemen;
 • Het (mede)ontwikkelen van publiek beleid;
 • Het samenbrengen van stakeholders in allianties en consortia;
 • Proces-, programma- en projectmanagement.

Deze opdrachten voeren we onder meer uit voor de ministeries van Economische Zaken en Infrastructuur en Waterstaat, provincies, gemeenten, netwerkbedrijven en uitvoeringsorganisaties (zoals Rijkswaterstaat, ProRail en Enexis), waterschappen en publiek-private samenwerkingsorganisaties.

Wat krijg je van ons?
Als stagiair leer je het Berenschot van binnenuit kennen. Je proeft aan het adviesvak, gaat met interessante thema’s aan de slag, en leert veel. Wij bieden jou verder:

 • Een parttime/ fulltime stageplek voor 4-6 maanden;
 • Een marktconforme stagevergoeding, een laptop en reiskostenvergoeding;
 • Alle vrijheid om thuis/ flexibel te werken;
 • Een platte organisatie met alle vrijheid voor eigen initiatieven en ondernemerschap;
 • Een gezellige groep collega’s voor de werk-/privébalans!

Wat breng jij mee?

 • Een afgeronde bachelor bestuurskunde, energiestudies, sustainability, sociale geografie of vergelijkbaar. Je zit nu in je masterfase;
 • Een duidelijke affiniteit met vraagstukken gericht op energie en de fysieke leefomgeving;  
 • Een sterk analytisch vermogen en uitstekende sociale vaardigheden;
 • Ervaring binnen vraagstukken gericht op energie en de fysieke leefomgeving is een pré!
   

Ja, ik wil stagiair worden bij Berenschot!
Wil jij onze nieuwe stagiair Energie en Leefomgeving worden? Stuur dan jouw motivatie, cv en cijferlijst op en laat ons weten waarom jij de ideale kandidaat bent. Reageer zo snel mogelijk, want wij willen het liefst voor de zomer al gesprekken inplannen. Je krijgt bij ons één a twee gesprekken. Hierna maken wij onze keuze.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Juliëtte Reinders (HR-adviseur, j.reinders@berenschot.nl/ 06-15624904). Heb je inhoudelijke vragen over de adviesgroep of de stage? Neem dan contact op met Julia Koelega (consultant, j.koelega@berenschot.nl/ 06-29217328).

We zien je sollicitatie graag tegemoet! Solliciteren kan via https://www.berenschot.nl/vacatures/stage-energie-en-leefomgeving/solliciteer-73-3