Company
Berenschot Groep B.V.
Type
Traineeship
Location
Utrecht
Sector
Public Administration
Required language
Dutch
Website
https://www.berenschot.nl

Description

-This vacancy is for Dutch speaking students only-

Berenschot zoekt per 1 oktober 2021 een trainee duurzame mobiliteit. Ben jij recentelijk afgestudeerd en wil jij meebouwen aan een duurzamer Nederland? Vind je het leuk om je bezig te houden met mobiliteitsvraagstukken? En ben je ambitieus, analytisch en resultaatgericht? Dan is dit traineeship iets voor jou!

Het Berenschot traineeship betekent een jaar lang vooral heel veel leren. Je leert het adviesvak kennen, krijgt verschillende opdrachten (die je zelfstandig of in teamverband oppakt) en krijgt coaching. Daarnaast is er ruimte voor verschillende bezoeken aan mooie klanten, en (ook in tijden van corona) gezellige activiteiten zoals digitale borrels en een pub quiz. En.. Wie weet kunnen we in 2022 weer op wintersport!

Wat ga je doen?
Als trainee duurzame mobiliteit ga je aan de slag met uiteenlopende opdrachten in het domein van duurzame mobiliteit. Een groot onderdeel van het werk binnen de adviesgroep Energie en Leefomgeving bestaat uit het samenbrengen van verschillende stakeholders in het veld, om zo mooie samenwerkingen tot stand te brengen. Denk aan:

 • Strategieontwikkeling en -implementatie;
 • Het analyseren en oplossen van structurele (samenwerkings)problemen;
 • Het (mede)ontwikkelen van publiek beleid;
 • Het samenbrengen van stakeholders in allianties en consortia;
 • Proces-, programma- en projectmanagement.

Dit doen we bij Berenschot onder meer voor de ministeries, provincies, gemeenten, netwerkbedrijven en uitvoeringsorganisaties (zoals Rijkswaterstaat, ProRail, Enexis), waterschappen en publiek-private samenwerkingsorganisaties. We zijn in het bijzonder actief op het gebied van (keten)bereikbaarheid, smart mobility, spoor en OV.

Op dit moment bouwen we onze propositie op het gebied van duurzame mobiliteit verder uit. Enkele concrete projecten waar we mee bezig zijn:

 • Het organiseren van de besluitvorming over de doortrekking van de Noord-Zuidlijn in Amsterdam;
 • Het begeleiden van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag in het verminderen van de CO2-uitstoot van het verkeer.

Wat krijg je van ons?
Als trainee leer je het adviesvak van binnenuit kennen, waarbij reflectie, leren en persoonlijke ontwikkeling centraal staan. Je werkt aan lopende opdrachten, helpt bij het schrijven van offertes en het organiseren van markt- en interne acties. Tijdens het traineeship is er iedere vrijdag een traineeprogramma, waarin jouw ontwikkeling centraal staat. Op deze dag volg je onder andere trainingen in adviesvaardigheden, krijg je individuele coaching en werk je aan een traineeopdracht, die je samen met andere trainees zelfstandig uitvoert bij een klant. Je wordt daarnaast intensief ondersteund door een professionele traineebegeleider van Berenschot in de ontwikkeling van professionele vaardigheden en het toepassen en operationaliseren van concepten en theorieën.

Wij bieden verder:

 • Een passend startsalaris, 27 vakantiedagen, laptop, telefoon en alle vrijheid om thuis/ flexibel te werken.
 • Een jaarcontract. Heb je het traineeprogramma succesvol doorlopen? Dan verlengen wij je contract voor onbepaalde tijd.
 • Toegang tot ons traineeprogramma met veel trainingen gericht op de ontwikkeling van adviesvaardigheden. Ook hou je je bezig met adviesopdrachten onder begeleiding van trainers.
 • Een toffe club waar je alle vrijheid krijgt om te ondernemen.

Wat breng jij mee?

 • Een afgeronde universitaire opleiding in een bestuurskunde, sociale geografie, milieustudies, sustainability of vergelijkbaar;
 • Een duidelijke affiniteit met vraagstukken gericht op duurzaamheid;
 • Een sterk analytisch vermogen en uitstekende sociale vaardigheden;
 • Resultaatgerichtheid en gevoel voor commercie en dienstverlening;
 • Ervaring binnen vraagstukken gericht op duurzame mobiliteit is een pré!

Ja, ik ga voor dit traineeship!
Wil jij onze nieuwe trainee duurzame mobiliteit worden? Stuur dan jouw motivatie, cv en cijferlijst op via de website. Reageren kan tot en met 30 juni, via https://www.berenschot.nl/vacatures/traineeship-duurzame-mobiliteit/solliciteer-71-3

Voor meer informatie over de procedure en het werken bij Berenschot kun je contact opnemen met Juliëtte Reinders (HR-adviseur, j.reinders@berenschot.nl/ 06-15624904). Heb je inhoudelijke vragen over de adviesgroep en het traineeship? Neem dan contact op met Vera Mulder (consultant, v.mulder@berenschot.nl/ 06-29396220). Rond de traineewerving kan het erg druk zijn. We willen je daarom vragen om ons, als je ons niet direct te pakken krijgt, een mail te sturen.